luni, 17 mai 2010

Are blanitza, e fetita, e micuta, e draguta...

Adoptati un pisoi?
Este nascuta pe 31 martie, e foarte cuminte, jucausa si se adapteaza repede intr-un mediu nou. Ii place lapticu' si mananca singurica. Este foarte curata ca si mama ei si a invatat sa isi faca nevoile la ladita cu nisip. Fratii ei sunt mai norocosi si si-au gasit cate o familie iubitoare.
Ea in schimb are nevoie urgent de un prieten altfel ajunge in strada impreuna cu mama ei. :(



Si mama ei:

Oops... era sa uit. Nr de contact: 0768.539.356

6 comentarii:

Lady spunea...

Ma intereseaza. :) Fetita mea este mare amatoare de pisicute si ma gandesc de ceva vreme sa ii fac una cadou. :)

Unknown spunea...

Lady..te sfatuiesc sa le iei pe amandoua.si mama si pui...nu vei regreta ( am 3 pui din 5, in varsta de 1 an si 2 luni ,crescuti din prina ora de viata, impreuna cu mama lor si nu as putea renunta la nici unul din ei acum).si ca sa nu mai ai surprize imediate din partea mamei, iti recomand sterilizarea.

Anonim spunea...

Ar trebui sa mai mentionezi, pentru cine nu stie, ca pisi e tocmai in perioada cind isi schimba dintii de lapte si culoarea ochilor de la baby-blue la culoarea permanenta, care probabil va fi clasicul chihlimbar cu unde verzui, pe care-l are si mama ei. Astfel, fetita care o va adopta nu se va speria cind va gasi dintisori prin casa sau cind va observa ca "ceva nu e in regula" cu ochii lui pisi.

Oricum, nu e frumos sa practici santajul sentimental: "daca nu o adoptati ajunge pe strada, cu mama cu tot" a se citi, de fapt "sa o manince ciinii". Pentru ca daca ai avut suflet sa ai grija de ea pina acum, numai Dumnezeu stie cum ai putea s-o dai in strada, fara mila. Spune simplu ca nu mai poti sa le tii. Iubitori de animale se gasesc oricum.

Si i-ai intarcat prea devreme. DUPA 3 LUNI, se despart pisoii de mama, asa ca fratii ei sint putin mai nefericiti decit ea acum. Asta daca intr-adevar iti pasa si de ce simt animalutele.

In rest, sterilizeaza-i pe viitor, si numai bine!

Veronique spunea...

Da-o pe mama sterilizata, daca tot ai incarcat puiul. Mult succes pisoilor!

Akasha spunea...

De ce orice incercare de a face un bine este criticat ca nu e perfect? Cel care vrea sa adopte un pisoi sau orice alt animalut (si ma refer aici in general) intai se documenteaza despre respectiva vietate, nu? Asa ar fi normal sa fii sincer cu tine si implicit cu sufletelul pe care il vrei ca prieten o perioada destul de lunga. Nu poti adopta un saint-bernard daca tu locuiesti intr-o garsoniera si lucrezi de la 8 la 6 sau o chinchilla daca programul tau de somn incepe de la 8 seara.

O fetita n-o sa adopte un pisoi pt ca vrea sa ii dea sa manance, sa o duca la veterinar, sa ii schimbe apa zilnic si asa mai departe. Ea vrea pisoiul sa se joace cu el. Responsabilitatea cea mare cade tot pe parinti.

Daca scrii adevarul pe un blog se numeste santaj sentimental? Ti se pare normal ca pisoii sa traiasca intr-un balcon? Crezi ca eu nu am stat sa-i observ? Sa vad daca mananca singuri daca inca mai sug lapte sau ce mai fac ei? Pisica mama deja nu mai avea rabdare sa stea cu ei si miorlaia incontinuu. Daca am scris ca fratii ei si-au gasit cate o familie asta nu inseamna ca i-am si dat.

Pe pisica am luat-o din strada si am ajutat-o sa treaca iarna mai usor, nu am posibilitatea sa o tin in casa ca am si alte animale. Chiar daca este ea o pisica desteapta, este teritoriala. Ma certam cu vecinii ca noaptea statea in scara blocului. Cand a venit momentul parturitiei n-a mai vrut sa stea afara chiar daca venise primavara si nu mai era asa frig. Nestiind nimic despre pisici am inceput sa ma documentez sa calculez cand trebuie sa fete, cat sta cu pisoii, ce nevoi au si ea si cei mici si uite asa a ajuns in balcon. Ce trebuia sa fac? Sa o las sa fete in scara? Sa nu aiba sanse aia mici nici macar sa vada lumina zilei?

In fine, castrarea e cea mai buna solutie stiu, DAR COSTA!!! Sunt programe de castrare gratuita? Da. Dar nu mai sunt fonduri.

Si uite asa facerea de bine .........

P.S. Pisoii sunt bine, pisica mama sta tolanita la soare afara.

Anonim spunea...

ai uitat ceva e o papusa